10 tips mot fett hår

Tips mot fett hår

Sliter du med fett hår? Enkelte kan ta seg en dusj og vaske håret grundig med sjampo, og likevel oppleve at håret blir fett igjen, kort tid etter.

Det finnes nok av tips som påstås å hjelpe. I denne artikkelen skal vi se på noen av de vanligste tipsene mot fett hår. Forhåpentligvis kan noen av disse tipsene vise seg å være til hjelp.

1. Hold fingrene unna

Mange har som uvane å plukke seg i håret, eller gre håret med fingrene. Dette bør du unngå: Fingrene dine har nemlig et naturlig lag med fett. Særlig når du lager fet mat eller bruker fettete makeup, bør du holde fingrene unna håret, da fettet kan lett bli overført til håret.

2. Dusj håret annenhver dag

Kanskje enklere sagt enn gjort for noen. Dusjer man håret for ofte kan imidlertid håret miste sine naturlige oljer. Dette kan stimulere talgkjertlene til å produsere mer olje i håret enn det som er ønsket.

3. Velg riktige produkter

Enkelte sjampoer er skreddersydd for å ta seg av fettete hår. Forhør deg med en frisør, som kan hjelpe deg med å finne det riktige produktet for ditt hår.

4. Vær forsiktig med greing av håret

Overdreven greing av håret kan også virke mot sin hensikt, ved at produksjonen av olje blir stimulert.

5. Unngå produkter som skal gi ekstra glans

Hårprodukter som skal gi ekstra glans, kan fort gi uønskede resultater for dem med fettete hår. Den såkalte ekstra glansen kan forverre problemet for dem som sliter med fettete hår fra før av.

6. Fjern håret vekk fra pannen

Pannen er et sted som produserer en del fett, så om hårlokkene dine henger over pannen, kan håret fort absorbere fett derfra. Prøv derfor å unngå og ha håret hengende ned i pannen.

7. Unngå tette hodeplagg

Å bruke tette hodeplagg, som ikke gir luft til hodebunnen, kan bidra til å gi fett hår. Om du absolutt ønsker å bruke lue, sørg for å bruke en variant som puster.

8. Prøv tørrsjampo 

Har håret ditt allerede blitt fett, og du må ha en rask løsning på problemet, kan du prøve tørrsjampo. Denne typen sjampo matter ned fett hår.

9. Unngå for mye hårprodukter

Hårgelé, hårspray og mousse: Det er mye rart man kan putte i håret, men for mye hårprodukter kan gi en uheldig virkning for dem som sliter med fett hår.

10. Avslutt dusjingen med kaldt vann

Varmt vann kan stimulere talgkjertlene til å produsere mer olje, mens kaldt vann ikke gjør det, og vil også bidra til å lukke hårsekkene.

Vet du om noen andre tips mot fett hår? Del gjerne tipsene dine i kommentarfeltet under.