10 tips mot mygg

mygg

Mygg er først og fremst irriterende, og nå som det er sommer er det gjerne mye av dem. Noen er jo mer plaget av myggstikk enn andre. Og har man tenkt å oppholde seg utendørs i sommer kan det være lurt å ta sine forhåndsregler.

Noen av disse tipsene vi presenterer i denne saken har du kanskje hørt om fra før av, men forhåpentligvis finner du et par tips som kan være til god nytte. Benytter du deg av disse tipsene gjør du jobben garantert vanskeligere for myggen.

1. Hvite plagg. Mygg er som kjent ømfintlige for lys. Ettersom hvite plagg reflekterer lys er dette et tips som funker bra for mange. Skal du sitte utendørs en stund, hvorfor ikke finne frem en hvit hettegenser?

2. Røyk. Mygg liker heller ikke røyk, noe man merker om man sitter ved et bål, for eksempel. Skal man oppholde seg utendørs en stund kan man jo enten fyre opp utepeisen, sette frem en myggspiral eller røkelse, eller bruke stearinlys som dufter.

3. Sitron og Lime. Et kjerringråd foreslår å smøre inn huden med sitron eller lime. Myggen skal visstnok ikke like denne duften.

4. Vind. Om du for eksempel skal grille på svaberget, eller campe i skogen, kan det være lurt å finne et sted hvor det er litt vind. Vinden gjør at karbondioksidet vi mennesker utånder blir vanskeligere å lokalisere for myggen. Har du en bordvifte kan du også koble til denne, om du har strømtilgang.

5. Hvitløk. Selv om man ikke har dokumentert det ennå antas det at hvitløk fungerer bra mot mygg.

6. Vask kroppen. Myggen vil lukte deg lettere om du har svettet en del. En nyvasket kropp lukter mindre, og vil dermed gjøre det vanskeligere for myggen å lokalisere deg.

7. Skalk alle luker. Mygg har en tendens til å finne frem på de rareste steder. Trekk sokkene over buksa, og stapp genseren ned i buksa, og bruk et svalt skjerf: Da har du gjort ditt for at jobben blir vanskelig for myggen.

8. Myggmiddel. Myggspray eller -krem er et alternativ. Man vær klar over at mange myggmidler inneholder DEET, som blant annet ikke anbefales å bruke rett på barns hud.

9. B-vitamin. Man antar at b-vitamin virker bra mot mygg, ettersom det etterlater en duft i utåndingen vår som myggen visstnok ikke liker.

10. La myggen suge seg ferdig. Om du ser en mygg som suger blod fra deg kan det være lurt å la den gjøre seg ferdig. Før den er ferdig suger den nemlig med seg en del av giftstoffet igjen.