5 matvarer som er bra for huden

Valnøtter er bra for huden

Alt vi spiser påvirker kroppen vår på en eller annen måte, enten det er fett, karbohydrater, proteiner eller andre næringsstoffer det er snakk om.

Denne gangen skal vi se nærmere på mat som spesifikt er bra for huden.

Olivenolje

Da forskere analyserte diettene til 1264 kvinner i 2012, fant de ut at et høyere forbruk av olivenolje (mer enn 8,4 gram) var assosiert med 31 prosent færre tegn på aldring, sammenlignet med personer som spiste mindre enn 3,8 gram.

Antioksidanter kalt polyfenoler, som finnes i olivenolje, kan også stoppe frie radikaler. Omtrent 75 prosent av fettet i olivenolje er enumettede fettsyrer, som spiller en viktig rolle for huden.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er rik på flavanoler, planteforbindelser med antioksidantegenskaper, som hjelper til å hydrere huden og forbedrer blodsirkulasjonen. Kvinner som drakk kakaopulverbasert drikke med høyt flavonolinnhold daglig i 12 uker opplevde mindre ruhet i huden sammenlignet med en kontrollgruppe.

Sardiner

En porsjon med sardiner inneholder 1,5 gram omega-3 fettsyrer, noe som gjør den til en av de beste kildene til fett. Fet fisk er spesielt rik på typen av omega-3 kalt DHA, som er anti-inflammatorisk. «Betennelse er nå kjent som den grunnleggende årsaken til akne,» sier Dr. Wu til Prevention.com. Å inkludere disse omega-3 fettsyrene i dietten din, vil bidra til god og sunn hud.

Grønn te

I en studie publisert i Journal of Nutrition i 2011, kom det frem at folk som drakk en drikk som inneholder polyfenoler fra grønn te daglig i 12 uker hadde hud som var mer elastisk og glatt, og hadde en fjerdedel mindre solskader når ble utsatt for UV-lys sammenlignet med en kontrollgruppe. Katekiner, som det finnes mye av i grønn te, øker blodstrømmen og gir dermed mer oksygen til huden, noe som bidrar til å levere viktige næringsstoffer for å holde huden din frisk.

Valnøtter

Det er den eneste type nøtter som inneholder en betydelig mengde omega-3 fettsyrer som er spesielt viktig for vegetarianere som ikke spiser fisk. Valnøtter inneholder nemlig en omega-3 fettsyre som kalles alfa-linolensyre. Mangel på dette fettet kan resultere i eksem, som er forbundet med tørr, skjellete hud.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853