5 naturlige tips mot uren hud

Tips mot uren hud

Før vi begynner: Hva menes egentlig med uren hud? Vel, det kan være kviser, hudorm, fet hud og akne – for eksempel. Alle disse tilstandene kan være sjenerende, og enkelte er desperate etter løsninger. Her får du noen gode tips mot uren hud.

1. Hold hender og fingre unna ansiktet. Ved å ta på ansiktet kan man fort overføre skitt og bakterier, noe som altså kan gi uren hud. Må man absolutt ta på ansiktet, ved vask for eksempel, sørg for å vaske hendene godt på forhånd.

2. Ikke skrap eller klem på kviser. For det første risikerer man at bakteriene sprer seg videre rundt i ansiktet, og for det andre kan man få arr.

3. Vask ansiktet minst to ganger daglig. Ved å vaske ansiktet fjerner man skitt, urenheter og fett som hoper seg opp i løpet av dagen.

Husk å bruke et rent håndkle til å tørke ansiktet. Det beste er å bruke et mykt håndkle, da et grovt stoff kan irritere huden ytterligere. Vær også klar over at man ikke bør vaske ansiktet altfor ofte, da dette kan tørke ut huden og føre til ytterligere irritasjoner på huden.

4. Ikke bruk for mange produkter til ansiktet. Sminke, ansiktkrem, ansiktmaske: For mye av det gode kan gjøre tilstanden verre. Enkelte produkter kan bidra til å tette porene eller gjøre huden tørr eller fettete. Man bør være skeptisk til hvilke produkter man bruker til ansiktet, og lese bruksanvisninger nøye – slik at man for eksempel ikke bruker et produkt for ofte. Man bør også sørge for å vaske putetrekk minst en gang i uken, og sminkepensler bør også vaskes jevnlig.

5. Drikk mye vann. Det er velkjent at vann er helt essensielt for en god helse, men visste du at vann også er viktig for huden vår? Et tilstrekkelig inntak av vann hjelper huden med å regenerere seg selv, og renser kroppen for giftstoffer som ellers kunne ha ført til hudproblemer. To liter vann daglig er fint for de fleste, men husk at man også får i seg vann gjennom maten.