5 tips mot tørt og slitt hår

Tips mot slitt og tørt hår

Tørt og slitt hår? Les videre!

Slitt eller tørt hår kan være en utfordring for mange, spesielt på vinterstid. Heldigvis finnes det mange gode tips for å bringe tilbake spenst og glans til håret. Kanskje noen av disse tipsene kan hjelpe deg?

1. Unngå varmeverktøy

Rettetang og føner virker belastende på håret, og fører ofte til tørt hår. Det beste alternativet er å lufttørke håret. Det skal bevare mer glans og fuktighet.

2. Vask håret sjeldnere

Vasker man håret for ofte vil det fjerne fettlaget på hodebunnen, noe som fort kan gi tørt og slitt hår.

3. Ta en kalddusj

Hvis man avslutter dusjen med å vaske håret med kaldt vann, vil det lukke skjellagene i håret. Resultatet er at håret blir blankere.

4. Vær varsom med håret på vinterstid

Vått eller fuktig hår i minusgrader kan gi slitt eller tørt hår. Tørk derfor håret for du går ut i kulden. Når det gjelder hodeplagg, mener mange at naturstoffer er mindre belastende for håret enn syntetiske stoffer.

5. Unngå tørt hår – Spis riktig!

Kostholdet påvirker hårets glans og spenst. Mange ulike mineraler og vitaminer spiller en rolle, derfor er en generell anbefaling et variert og sunt kosthold. Mange sverger til B-vitaminer og omega-3-fettsyrer. Ølgjær er bra for både hår og hud, og har et høyt innhold av B-vitaminer. Ølgjær kan kjøpes på apotek og i noen dagligvarebutikker. Omega-3 finner man for eksempel i fet fisk eller i tran.

Prøv et eller flere av disse rådene, så kanskje du unngår tørt hår for godt?