7 matvarer som øker testosteronet

7 matvarer som øker testosteronnivået

Testosteron er kanskje forbundet med økt sexlyst, men visste du at dette mannlige kjønnshormonet også har en rekke andre funksjoner? Hormonet er nemlig også viktig for ben- og muskler, sædproduksjon, samt hårvekst.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva slags mat som kan bidra til å øke testosteronnivået.

Vitamin D

I en studie, publisert i European Journal of Endocrinology, oppdaget forskere at et lavt testosteronnivå var knyttet til vitamin D-mangel blant europeiske menn.

En annen studie fra Hormone and Metabolic Research viser at friske, overvektige menn som var involvert i et vektreduksjonsprogram opplevde høyere testosteronnivå etter å ha mottatt vitamin D hver dag i et år.

Tunfisk

Tunfisk er rik på vitamin D. Fisken er proteinrik og har et lavt kaloriinnhold.  En porsjon med tunfisk oppfyller dine daglige vitamin D behov. Hvis ikke man liker tunfisk, kan man vurdere andre marine kilder til vitamin D, som for eksempel sardiner eller laks.

Havregrøt

Ifølge KK.no kan havregrøt være på sin plass for deg som vil ønsker mer testosteron i kroppen. Fullkorn øker nemlig testosteronnivået.

Røde druer

Spis druer hver dag! Kinesiske forskere fant nemlig ut at fem til ti gram drueskall var nok til å øke testosteronnivået, skriver Menshealth.co.uk.

Egg

«Kolesterolet i eggeplommen er forløperen til testosteron», sier klinisk ernæringsfysiolog Kim Pearson. I tillegg er eggeplomme en rik kilde til vitamin D.

Kål

Kål er rik på et kjemikalie kalt indol-3-carbinol, som bidrar til å redusere kvinnelige hormoner. Friske menn tok 500 mg daglig i en uke på Rockefeller University: De fikk sine østrogennivået halvert, noe som gjør testosteronet mer effektivt.

Østers

Sink er et grunnleggende næringsstoff for utvikling i puberteten, men dens virkninger kan holde mannlige hormoner i sjakk gjennom hele voksenlivet. Østers inneholder svært mye av mineralet sink, noe som kan hjelpe ved lavt testosteronnivå. Fordelene med sink for menn med lave testosteronnivåer har imidlertid en tendens til å være mest virkningsfullt for menn med moderat til alvorlig sinkmangel.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853