7 tips mot tåfis

tåfis-fotsvette

Tåfis er et vanlig problem om sommeren. Bakterier trives nemlig i varme og fuktige sko, og det er altså bakteriene i kombinasjon med fotsvette som har skyld i den sjenerende lukten. I denne saken skal vi derfor presentere noen tips som kan hjelpe godt på vei mot tåfis. 

1. Vask beina hver dag, eller oftere – ved behov. Med fordel kan antibakteriell såpe brukes da dette gjør jobben vanskeligere for bakteriene.

2. Skift sokker hver dag, eller oftere, etter behov.

3. Bytt sko hver dag, om du har mulighet. Å gi et skopar en solid pause, gjerne et døgn, gjør at bakteriefesten nede i skoene dabber av.

4. Bruk luftige sko. Sko som har god utluftning, enten det er pustende materiale eller sko med hull i, som sandaler  for eksempel, gjør at lukten ikke fester seg like sterkt.

5. Man får også kjøpt antiperspirant eller luktfjerner til sko. Talkum kan også være effektivt da det begrenser både lukt og fuktighet.

6. Vask skoene dine med jevne mellomrom, dette bidrar til å fjerne bakterie-miljøet i skoene dine.

7. Eddik mot tåfis: Et kjerringråd er å dyppe to klumper tørkepapir i litt eddik og deretter la den ligge i skoene en stund. Eddik har en fin egenskap i at den tiltrekker seg lukt, og dermed «tar lukten med seg».

Tåfis og fotsvette er ikke noe særlig, men forhåpentligvis kan disse tipsene hjelpe!