8 overraskende bruksområder for honning

15 bruksområder for honning

Honning er et velkjent søtningsmiddel, som man enten kan ha på brødskiva, i teen eller i baksten. Men det naturlige søtningsmiddelet kan brukes til flere ting enn som så.

Husk at flere av tipsene i denne saken er såkalte kjerringråd, og at den påståtte effekten ikke nødvendigvis er vitenskapelig bevist.

 

1. Til  sår hals og hoste

Mange har opplevd at honning kan lindre sår hals og hoste. Prøv for eksempel å blande ut honning i et lunkent glass med fersk sitronjuice.

2. Fuktighetsgiver til huden

Tørr på leppene, eller albuen eller hendene? Smør honning på den tørre huden, og la det virke i en halvtime før du vasker det av. Det skal visstnok fungere veldig bra.

3. Balsam

Enten kan man prøve å blande ut litt honning i ens vanlige sjampo, eller så kan man blande det ut med litt olivenolje og så la det ligge i en 20 minutters tid, med håndkle over, før man skyller det ut igjen.

4. Til trening

Prøv en spiseskje med honning før du trener neste gang. Det er faktisk bevist at honningen kan forbedre fysisk innsats.

5. Ansiktrens

Honning er en naturlig fuktighetsgiver, som i tillegg har antimikrobielle egenskaper, skriver dette nettstedet. Prøv en enkel ansiktrens med honning, der du blander ut en porsjon honning med to spiseskjeer varmt vann, som du så påfører på huden.

6. Mot akne og kviser

Sliter du med akne og kviser, kan man prøve å ta en litt honning over det utsatte området. Sett på et plaster, og la det virke en halvtime.

7. Rengjør kutt og skrubbsår

Honning kan visstnok brukes som et desinfiserende middel til små kutt og sår. Dette er på grunn av honningens naturlige antimikrobielle egenskaper. Joseph Kellerstein, en lege i naturmedisin i Toronto, sier man bør påføre honningen to ganger daglig for best resultat.

8. Til dagen derpå…

Ble festen litt hardere enn forventet? Prøv honning! Honning er full av fruktose, noe som gir raskere metabolisme av alkohol. Det er Audrey Halpern, hodepinespesialist og nevrolog i New York City, som hevder dette i et intervju med Health.com.