Avokado, som ansiktsmaske, til hudpleie og skjønnhet

Avokado som ansiktsmaske

Avokado er et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt. Ordet avokado kommer fra nahuatl-ordet ahuacatl – som betyr testikkel. Spanjolene endret det til avocado, kanskje ikke så overraskende. Avokado er også kjent som alligatorpære.

Planten er eviggrønn og vokser raskt i varme og tørre områder. Selve fruktene, som egentlig er et bær, er runde og pæreformede og har en nøtteaktig smak og mild smak. Fruktkjøttet er svært næringsrikt.

Og det er kanskje det store næringsinnholdet som gjør at avokado også er så bra for hudpleie. Frukten er rik på fett og protein, disse fettsyrene er forøvrig også enumettede som er bra for hjertet. Den er også rik på fiber, faktisk høyere enn noen annen frukt, den inneholder 60% mer kalium enn bananer, er rik på B-vitamin, E-vitamin og K-vitamin, folsyre, jern, kobber, sink og magnesium, bare for å nevne noe.

Nettopp mye av næringsstoffene gjør da at fruktene også er bra for huden din om du spiser den, men den kan brukes på flere måter.

Avokadoolje

Forskerne finner stadig nye bruksområder for Avokado. En av de viktigste funnene er at denne oljen kan hjelpe til å fjerne og behandle solskader. Den mykgjør også huden og gir en fuktighetsgivende effekt. Oljen kan gjør eunderverker på underernært og dehydrert hud.

Oppblåste øyne?

Skjær avokado i skiver og legg den under hvert øye, slapp av med disse på plass i omtrent 20 minutter. Endringene vil være bemerkelsesverdige.

Øyekrem

Lag en øyekrem ved å blande 5 dråper mandelolje og 3 solide skiver av moden avokado. Bland denne blandingen godt sammen og bearbeid den rundt øynene. Ha blandingen på i 5 minutter før du skyller av.

En annen variant: Bland aloe vera gel med like mengder avokadoolje. Eventuelt blandes med aprikoskjerne eller sesamolje.

Ansiktsmaske

Denne ansiktsmasken er nyttig for tørr hud. Mos en halvdel avokado og smør den forsiktig og rolig på ansiktet. Ha den på i omtrent et kvarters tid, skyll deretter av med varmt vann. Altså ren avokado.

Du kan også lage en pasta av en halv avokado og blande den ut med litt vegatabilsk olje, kanskje en teskje, bruk masken på et rent og vasket ansikt. Igjen, skyll av med varmt vann. Veldig bra for tørr hud.

Glatte og vakre hender?

Lag en håndkrem ved å lage en pasta. Bland 1/4 dels avokado, 1 eggehvite, 2 ss havremel og 1 ts sitrolsaft. Smør og masser hendene med denne pastaen og la den virke i 20 minutter. Skyll med varmt vann og klapp hendene tørre. Du kommer til å bli begeistret over resultatetene dersom du gjør dette regelmessig.

Ansiktsskrubb

Bruk en halv banan og en halv avokado, mos dette sammen. Bland så inn 2 ss linfrø. Denne blandingen masserer du så inn i ansiktet i sirkelbevelgelser, sakte og forsiktig. Skyll av med varmt vann.

Avokado har altså langt flere bruksområder enn man kanskje tror.