Chili kan redusere risikoen for tykktarmskreft

Chili

Man har lenge visst at chili ikke bare er et fantastisk krydder. Det er kjent at at capsaicin, som gir chili den sterke smaken, blant annet har smertestillende effekter ved leddgikt, herpes zoster (helvetesild), diabetisk nevropati, samt smerter ved masketomi. Nå har forskere også funnet ut at capsaicin også kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

Forskerteamet, inkludert Dr. Eyal Raz, professor i medisin, fant ut at capsaicin aktiverte en smertereseptor kalt TRPV1 i mus, som reduserte svulstutvikling i tarmen.

Smertereseptoren TRPV1 ble først oppdaget i sensoriske nerveceller, sier forskerne, hvor den beskytter cellene mot potensielle skader fra varme, syrlighet og sterke kjemikalier i miljøet. Ønsker du å lese mer om denne forskningen finner du ytterligere stoff her.

Det er med andre ord god grunn til å inkludere chili i kostholdet, noe NRK også har poengtert tidligere. Ikke bare er det sunt, men det smaker også godt.

Chilipulver – Sunt og godt

ChilipulverChilipulver skal visstnok inneholde de fleste næringsstoffer som finnes i fersk chili. Det gjelder vitaminer, mineraler og capsaicin.

Dette chilipulveret er vegetarisk, vegansk og glutenfritt og ikke minst organisk.

[su_button url=»https://www.altshop.no/1553-suma-chillipulver?aff_id=461″ target=»blank» style=»glass» background=»#f16234″ size=»5″ icon=»icon: check»]Kjøp chilipulveret her![/su_button]

 

 

Denne saken inneholder en produktplassering.