Disney vil kun reklamere for sunn mat fremover

Disney vil reklamere for sunn mat

Disney annonserte i dag at de kun vil reklamere for sunn mat på sine TV-kanaler, nettsider og radiostasjoner rettet mot barn!

Dette er et ganske stort og fantastisk skritt, og Disney er faktisk det første store media selskapet som setter en standard på denne måten.

De kommer til å bruke myndighetenes kostholdsråd og eksperter for å avgjøre hvorvidt noe er sunt eller ikke, og kommer til å være beinharde.

Mye mat og drikke som i dag reklameres til barn og foreldre, under påskudd av at det er sunt, vil ikke lenger kunne reklamere i Disney sine kanaler. Kravene vil som sagt være harde og fokus vil være på mer frukt og grønnsaker, mindre kalorier, fett og ikke minst sukker!

Innen 2015 vil det være helt slutt på all reklame, sponsing og annen markedsføring av usunne drikker og matvarer.

Det er et prosjekt som startet alt i 2006, men Disney tar det nå ennå lenger.

Vi er stolte over den påvirkningen vi har hatt i disse årene. Nå tar vi det neste viktige steget fremover ved å sette en ny standard for mat-reklame rettet mot barn. De følelsesmessige båndene som barn har til våre karakterer gir oss en unik mulighet til å inspirere og oppmuntre til en sunnere livsstil.Robert A. Iger, Styreformann

Det er helt sikkert noen produsenter av usunn mat og drikke som nå begynner å gråte, men for barna og for fremtiden er dette bare positivt. Og også overraskende at noe slikt kommer fra et såpass stort selskap som Disney er.

Det vil heller ikke være direkte overraskende om avdøde Steve Jobs hadde noe med dette å gjøre i sin tid, mannen som på mange måter revolusjonerte Disney var en mann som var veldig opptatt av sunne valg.