En sunnere sommer

en summere sommer, bading er sunt

Sommer: Tenker du på grilling og et par kalde øl, eller tenker du på bading og skogstur? Sommeren kan være så mangt. Én er imidlertid sikkert: Sommeren varer ikke evig, og det handler om å bruke den riktig. Men hva er riktig? Vel, alt som er sunt er riktig! 

Hopp i havet!

Finnes det egentlig noe bedre enn å hoppe i havet? Kjenne kroppen våkne til live av kjølige understrømmer? Kjenne at nesa plutselig åpner seg, og at all gørra renner ut? Noen foretrekker kaffekoppen, men er det egentlig noe som er mer effektivt enn å bare slenge seg ut i bølgene?

Ifølge en hudterapaut Klikk.no har intervjuet skal et kaldt bad være veldig bra for huden. Kaldt vann øker blodsirkulasjonen, og forsyner dermed huden med oksygen. Kaldt vann trekker også blodårene sammen, noe som kan minske hevelser og mørke ringer under øynene. Dessuten – svømming er en utmerket fysisk øvelse hvor de aller fleste muskelgruppene er i aksjon.

Kom deg ut i skogen

«Jeg gikk en tur på stien, og hørte skogens ro…», slik går den velkjente sangen, og er det ikke sant – at skogen byr på en helt fantastisk ro man ikke finner i byen?

Skogen kan by på stillhet og ettertanke, inspirasjon og glede, men også noe annet: En tur i ulendt eller skrånende terreng er veldig bra trening. Hvorfor ikke bare bestige noen fjelltopper i sommer? Utsikten, den friske luften og mestringsfølelsen er garantert verdt det.

Dyrk noe i hagen!

Å plante vekster av ulike slag i hagen er kanskje ikke beinhard trening, men man får da være ute store deler av dagen. Og ikke minst kjenne på gleden ved at innsats gir belønning. Og finnes det noe bedre enn kortreist og (forhåpentligvis) økologisk mat?

Hva har du tenkt å gjøre i sommer? Sitte i godstolen, eller ut å leve eventyret?