Et tips til deg som vil begynne med styrketrening

Mann trener styrke med vekt

Styrketrening er en flott treningsform som kan bidra til å forebygge en rekke helseplager – også senere i livet. En robust og sterk kropp klarer seg lenger, og tåler flere påkjenninger enn mindre trenede kropper.

Men er man nybegynner kan det være vanskelig å sette i gang. Man vet kanskje lite om hvordan man helst bør trene, hvilke øvelser man bør begynne med, og hva man bør være forsiktig med.

Da har vi et bra tips. Det er helt gratis, og finnes bare et museklikk unna. På Youtube.com finnes en kanal som heter ATHLEAN-X. Det er en fysioterapaut og treningsekspert ved navn Jeff Cavalier som står bak denne kanalen.

Her kan du se utallige videoklipp med veldig lærerrike og nyttige treningstips. Enten du har spørsmål vedrørende en spesifikk øvelse eller har lyst å lære om styrketrening generelt, er denne kanalen virkelig å anbefale. Her finner du alt fra tips om kroppsholdning til posisjonering av kroppen i ulike øvelser.

Nedenfor kan du se et klipp vedrørende vanlige nybegynnerfeil:

Nå i dag er det faktisk slik at menn på 70 år er sprekere enn menn på 30 år. Virkelig sjokkerende, men kanskje ikke så overraskende når man tenker seg om? Stillesitting har utvilsomt blitt et nytt folkehelseproblem. Det er på tide å løfte noen vekter folkens.