Fordeler med Yoga, mentalt, fysisk og åndelig

Yoga, som kanskje de fleste vet blir yoga praktisert av millioner av mennesker over hele verden og det er ikke uten grunn. Yoga har eksistert i tusenvis av år og populariteten er stadig økende, hovedsakelig på grunn av fordelene yoga kan gi.

Fordelene ved yoga skal være utallige, for mange til å starte å ramse opp, men i alle fall, alle fordelene er skreddersydd for et bestemt formål. Å opprettholde en god helse, få bedre velvære gjennom enheten i sinn og kropp. Vi kan godt dele inn fordelene i tre kategorier: fysisk, mentalt og åndelig.

Fysiske fordeler med yoga

Yoga er i første omgang en filosofi som består av øvelser  som skal gjøre deg så frisk og sunn som mulig, fysisk sett. Øvelsene kan hjelpe til med å bygge muskelmasse, som rundt ledd og i rygg og i mage. Altså muskler som kan gi oss en god holdning, noe som igjen kan forebygge en rekke sykdommer.

Yoga kan bidra til avslapning og den kan dermed lindre stress, ikke bare i muskler, men i hele kroppen. Hovedsakelig ved hjelp av yogaøvelser som involverer strekk- og pusteøvelser.

Likevel, fremfor alt vil yoga gjøre deg oppmerksom på kroppens egne begrensninger. Å faktisk vite dette, vil kunne hjelpe deg til å unngå alle slags skader og kroppslige plager.

Mentale fordeler ved yoga

Det antas at dersom man utfører yoga regelmessig, er det en stor sannsynlighet for at man vil være i stand til å kunne slappe av langt mer enn andre. Noe som er viktig i en hektisk hverdag, er jo det å kunne være i stand til å slappe av – og det er ikke nødvendigvis å slenge seg på sofaen foran TV. Du vil også være i stand til å lettere håndtere stressende og vanskelige situasjoner. Dessuten, du vil kunne få et positivt tankesett og dermed også en bedre selvfølelse og et lysere sinn.

Åndelige fordeler med yoga

Når det gjelder det åndelige og yoga er det regnet som ekstremt sterkt. Du kan bli kjent med kroppen din, dine eget sinn, følelser, men også andres følelser. Du kan rett og slett bli mer følsom og mer sanselig av yoga. Og det er det åndelige og det fysiske som gjerne snakkes om når det gjelder dette med enhet.