God helse er veien til et lykkelig liv

Kvinne i naturen

Det finnes tusenvis av veier til et bedre liv, for når det gjelder helse er det så utrolig mange grep man kan ta.

Helse er mer enn det rent fysiske. Også det mentale er helt grunnleggende. Så er det jo ikke slik at dette er to adskilte enheter; den ene påvirker jo unektelig den andre, og motsatt. Man vet for eksempel at trening kan forebygge angst og depresjon. På samme tid vet man at uten tilstrekkelig viljestyrke blir det vanskelig å få til den daglige mosjonsøkten.

Det fysiske og det mentale hører altså sammen, de påvirker hverandre på utallige måter.

Mange veier til god helse

Videre kan man si at personlig helse er et enormt tema. Det finnes utallige faktorer som påvirker helsen vår. Visste du for eksempel at etter en ukes tid kan det begynne å gro en rekke sopparter på sengetøyet ditt, og at disse kan gi deg allergiske symptomer? Eller at innendørs tørking av klær kan gi deg luftveisplager? Eller at øredobber eller parfyme kan gi deg hodepine? Eller at gode sko forebygger leddplager? Også videre, også videre.

Poenget her er at det finnes utallige måter å forbedre helsen på. Det finnes tusenvis av tips som kan bidra til bedre kondisjon, bedre kroppsholdning, bedre hukommelse, eller et generelt mer positivt syn på livet.

Alle monner drar

Jeg synes det er fantastisk, dette med at det finnes så mange ting man kan gjøre for å forbedre ens egen fysiske eller mentale tilstand. Det finnes også en hel haug av små grep man kan ta. Bare det å skifte sengetøy en gang i uken kan føre til bedre søvn, ettersom man luker ut risikoen for allergiske reaksjoner. Å ta noen grep behøver ikke alltid være så omfattende. Alle monner drar, som det heter seg.

God helse gir grunnlag for et lykkeligere liv

Det bør være helt åpenbart at god helse virkelig er veien til et lykkeligere liv, særlig hvis man tenker over det mentale aspektet. Å være lykkelig er jo resultatet av kjemiske prosesser i hjernen. Men disse prosessene utløses jo av alt fra tankemønstre til ens daglige aktivitetsnivå, og veldig mye av dette kan man styre og kontrollere selv.

Det finnes tusenvis av veier til et bedre liv, til en bedre helse. Og hva er egentlig viktigere i livet enn å være lykkelig? Det er jo ikke bare en gave til deg selv, men også til alle menneskene du omgir deg med.