Helsetips for kontorarbeidere

Helsetips for kontorarbeidere

Dette er en gjesteartikkel.

Stadig flere av oss jobber på et kontor og vi er alle bekymret over det samme – nemlig helsen vår. Det som gjør det så vanskelig er at vi føler oss mentalt og fysisk utmattet etter en stressende dag på kontoret, det siste vi da vil gjøre er å dra rett til treningssenteret.

Men det er noen enkle ting du kan gjøre for å holde deg i bedre form. Du vil fort oppdage at du blir mer produktiv også!

1. Utnytt lunsjen din

Det er viktig at du kommer deg vekk fra kontoret i lunsjtiden. Jeg vet det er fristende å holde seg inne i varmen, og spise et smørbrød samtidig som man blir ferdig med noen oppgaver. Men det er bare så utrolig viktig at du får strukket ut beina, selv om det bare er å gå en tur ned til butikken for å kjøpe en sunn lunsj, eller å ta en spasertur i nabolaget. Du trenger ikke å løpe til helsesenteret og ta en full treningsrunde. Bare kom deg vekk fra skrivebordet! Det vil også gi deg en mulighet til å roe ned tankene dine. Du vil komme tilbake oppfrisket og klar for å gå videre med resten av arbeidsdagen.

2. Du er hva du spiser

Du vet det og jeg vet det – den egentlige grunnen til at du spiser snacks ved skrivebordet er fordi du kjeder deg, ikke fordi du er sulten. Spis en sunn frokost og planlegg lunsjen din, dette vil hjelpe deg til å kutte ned på snacks. Men hvis du virkelig trenger noe snacks, la det være noe frukt eller noe annet mat som forbrennes sakte. Legg vekk potetgullet, kast sjokoladen, og ta opp noe frukt i stedet. Ord kan ikke beskrive hvor stor forskjell dette vil ha på helsen din.

3. Stram musklene!

Hvis du har litt rom for deg selv på kontoret, er det mange raske og enkle øvelser du kan gjøre, selv i jobbantrekket ditt. Ta deg ti minutter til å gjøre noen knebøy, situps eller noen armhevinger. Bare det å ta et sett av hver av disse øvelsene, vil øke hjerterytmen din, og det er dette du egentlig er ute etter.

4. Tren på vei til jobb!

Hver eneste morgen står jeg bak overvektige mennesker på rulletrappen, de står helt stille og lar maskinen føre dem sakte oppover, mens sunne og friske mennesker jogger uanfektet opp de vanlige trappene. Kan du forestille deg hvor mye sunnere du ville ha vært hvis du tok trappene i stedet for heisen eller rulletrappen? Eller hva hvis du syklet de par kilometerne til jobb, i stedet for å vente på bussen eller stresse med å finne parkeringsplass til bilen din? Du har friheten til å ta dine egne valg her i livet, sørg for at du velger de sunne alternativene!