Hunder kan hjelpe barn å unngå astma

Hunder kan hjelpe barn å bli kvitta astma

Småbarn som har en hund i hjemmet har mindre sannsynlighet for å utvikle astma, har en svensk studie funnet ut.

Eksponering for hund i første leveår var knyttet til en 13 % lavere risiko for utvikling av astma senere i barndommen, blant de 650.000 barna forfatterne fulgte.

Disse funnene støtter tanken om at kjæledyr kan styrke immunforsvaret og forebygge allergi. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere bevis, da tidligere studier har funnet motstridende resultater.

Studien viste at barn som hadde vokst med en hund i hjemmet hadde mindre sannsynlighet for å ha astma i en alder av syv enn barn uten hund.

Å bo på en gård med mange dyr syntes å gi enda mer beskyttelse, ved å kutte risikoen for astma med omtrent femti prosent.

Forsker, og professor Tove Fall, fra Uppsala Universitet i Sverige, sa at dette passer med hygienehypotesen som sier at eksponering for støv og smuss kan forbedre vår toleranse for vanlige allergener.

Fall sier at: «Dette er viktig for dem som venter barn eller planlegger å få en baby, at de ikke behøver å bekymre seg for å skaffe seg en hund eller valp dersom de ønsker det»

«Men hvis du har et allergisk barn bør du ikke få en hund til å kurere barnet ditt. Det vil ikke fungere, og vil trolig gjøre allergien verre.»


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853