Hvor mange ganger kan et håndkle brukes?

Hvor mange ganger kan man bruke et håndkle?

Hvor mange ganger kan man egentlig bruke samme håndkle – før det blir ekkelt, og begynner å lukte?

Noen kan være tilbøyelige til å kaste håndkle i skittentøyet etter én gangs bruk. Dette er antagelig helt unødvendig, med mindre man har veltet seg i et lass med kloakk på forhånd. Ikke bare blir strømregningen dyrere, men hva med miljøbelastningen?

Vi her i Vesten har luksusvaner, og kanskje det er på tide å revurdere noen av dem? Ikke at man skal bruke håndkle så lenge at det begynner å stinke, men kanskje – om man benytter seg av et par triks – kan man bruke håndkle et par ganger mer enn man ellers ville ha gjort?

Når man tørker seg med et håndkle vil naturligvis døde hudceller gi etter, og dermed gi et godt utgangspunkt for bakterievekst. Men det tar jo tid før man merker noe til dette. Eksperter sier at et håndkle kan vaskes etter en ukes bruk. Andre bruker imidlertid et håndkle over lengre tid enn som så.

Da er det spesielt én ting man bør tenke på: Sørg for at håndkleet får tilstrekkelig med luft etter bruk. Blir det liggende i en haug på badegulvet, vel, da tar det ikke lang tid før det begynner å lukte surt. Lar man imidlertid håndkleet få lufttørket seg skikkelig etter hver gangs bruk, ja, da kan det faktisk tenkes at du kan bruke håndkleet lenger enn en uke.

Følger du disse tipsene kan det hende at du kan bruke håndkleet ditt overraskende lenge:

  • Bruk et mindre håndkle. Et mindre håndkle vil tørke raskere, og antagelig gjøre deg like tørr som en større variant.
  • Sørg for å lufte på badet. Ved å sette opp et vindu, eller slå på et ventilasjonssystem, fjerner du luftfuktighet som ellers kan bidra til å gjøre håndkleet surt.
  • Når du endelig skal vaske håndkleet ditt kan du bruke eddik. Eddik fjerner vond lukt, bakterier og rester av vaskemidler.

Lykke til med lengre brukstid av håndkler!