Hvorfor vegetarmat er trendy

Hvorfor vegetarmat er trendy

Gjesteinnlegg.

Oumpf, REMA Meatish, Coop Vegetardag og egne vegetarferskdisker hos Meny. Til og med McDonalds og Circle K tilbyr nå vegetarburgere og andre alternativer for de som ikke spiser kjøtt. Stadig flere nordmenn velger vegetarmat. Hvorfor er dette blitt en trend?

Har du noen gang tenkt at du burde gå ned noen kilo? Sliter du med dårlig samvittighet for at du burde spist litt sunnere?

Det er du i så fall ikke alene om. Slankebudskapene er sterke rundt oss, enten det er januar eller “bikinisesong”. Problemet er at slanking ofte leder deg ett skritt fram og to tilbake. Du gjør en midlertidig endring – og ender opp på samme sted, eller enda verre.

Det som kreves, er en livsstilsendring.

Dette er en av grunnene til at vegetarlivsstilen blir mer og mer populær.

Et kosthold som er basert på mer grønnsaker, frukt, bønner, linser og grove kornprodukter, er rett og slett sunt. Og et mye bedre alternativ til å unngå overvekt – enn slanking.

Sunn vegetarmat kan også redusere risiko for hjerte- og karsykdommer, slag, diabetes og kreftsykdommer. I tillegg gir det store miljøfordeler, og mange velger også vegetarmat av hensyn til dyrene.

Kjøttfrie middager – enkelt tilgjengelig for alle

Det er lett å havne i tidsklemma, og vanskelig å gjøre store livsstilsendringer. For å lykkes kan det derfor være lurt å starte et sted – og ta ett steg av gangen.

Alle hurtigløsningene som har kommet på markedet er et godt første steg for mange som ønsker å minske kjøttinntaket.

For deg som er glad i matlaging er vegetarmat uendelig mye mer spennende enn de fleste nordmenn (foreløpig) vet. Sunn vegetarmat, med ferske grønnsaker, bønner og linser kan varieres i det uendelige. Med litt kunnskap blir vegetarmat mettende hovedretter på egne ben, ikke to triste salatblad som ingen blir mett av.

Linseburger, chiligryte, vegetarlasagne, quinoasalat, thaiwok og en mengde karriretter, for bare å nevne noe. Mulighetene for en digg og sunn middag, er så mange at det er verdt det å bare sjekke ut et par oppskrifter uten kjøtt.

Et annet tips er – to hjerner er alltid bedre enn én! Mange samtaler over kaffemaskinen eller lunsjbordene på jobben handler om middagsplaner. Kanskje har kollegene dine også prøvd noen kjøttfrie alternativer de kan tipse om? Det finnes etter hvert også mange ressurser på nett og utenfor, organisasjoner som Norsk Vegetarforening, oppskriftsbøker, og en rekke vegetarblogger.

Om Mark Your Lifestyle

Mark er mangeårig vegetarianer og brenner for sunn, god mat og faktabasert kunnskap. Han driver siden og bloggen Mark Your Lifestyle der han også tilbyr et gratis nettkurs i sunn vegetarmatlaging.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853