Ingefær som medisin?

Ingefær som medisin

Ingefær er som regel forbundet med mat, og brukes ofte som krydder. Enkelte lager også te av ingefær.

Men visste du også at ingefær har en rekke medisinske egenskaper?

Vitenskapen om ingefær

Ifølge Wikipedia.org fungerer planten bra mot kvalme forårsaket av sjøsyke, morgenkvalme eller kjemoterapi.

Enkelte studier antyder også at planten (snarere roten av planten) kan ha blodfortynnende og kolesterolsenkende effekt.

Vitenskapen har bare kartlagt noen av fordelene ved å innta ingefær. Dessuten er vitenskapelige studier kostbare, og kan være veldig omfattende og tidkrevende. Derfor kan det tenkes at ingefær har en rekke medisinske egenskaper som ennå ikke er kartlagt av vitenskapen.

Hva sier folkemedisinen?

Det interessante med folkemedisinen er at langvarig bruk av en type medisin som regel indikerer at den fungerer. Ellers ville den aktuelle medisinen blitt forkastet til fordel for noe annet. Det finnes mange eksempler på at virkninger av medisiner brukt i folkemedisinen senere har blitt verifisert som effektfulle av vitenskapen.

I folkemedisinen har ingefær vært brukt som et appetittstimulerende middel, og i tillegg brukt mot følgende plager og sykdommer:

  • Forstoppelse.
  • Kolikk.
  • Dyspepsi.
  • Symptomer på treg motilitet.
  • Sår hals.

Imidlertid: Den mest kjente bruken av ingefær som medisin knytter seg til forkjølelse. Enten som en fremskynder av friskmeldelese, eller som et forebyggende middel. Hvem har ikke unnet seg en varm kopp te med ingefær, sitron og honning for å jage vekk forkjølelsen?

Andre foretrekker å bruke ingefær som en pastill eller tyggis: Skjær av en passende bit (rå), legg den på tungen og svelg unna saften. Det er vel verdt å nevne at ingefær kan være sterkt, men for mange er det nettopp dette som gjør susen.

Det finnes riktignok flere plager og sykdommer ingefær har vært brukt mot, men det begrenser seg ofte til spesifikke steder. I Indonesia, for eksempel, har planten vært brukt som et middel mot revmatisme.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853