Kokosnøttolje fantastisk mot tørt hår

Kokosnøttolje fantastisk mot tørt hår

Å bruke kokosnøttolje mot tørt hår er et ganske populært tips. I denne saken skal vi se nærmere på hvordan man bruker oljen for best mulig resultat.

Her i Norge har kokosnøttolje lett for å stivne, da temperaturen ofte er for lav til å holde oljen flytende. Dette gjør imidlertid ingenting, det er bare å smøre oljen inn i hendene så vil den raskt smelte.

Det finnes flere tips mot tørt hår, men kanskje det holder med kokosnøttolje?

Slik bruker du kokosnøttolje mot tørt hår

Pass deg for flekker: Kokosnøttolje i håret, og særlig i fuktig hår, kan renne av i dråper, og dermed gi merker på klærne. Om man tenker å bruke kokosnøttolje før man skal ut et sted, og dermed bruke finere klær, kan man være litt forsiktig. Det kan hjelpe å vente til håret har tørket litt, slik at det ikke drypper. Men husk at oljen fordeles mye bedre hvis det er en viss fuktighet i håret, så man bør tenke at håret skal være halvtørt (eller halvvått om man vil).

Bruk riktig type olje: Bruk uraffinert og kaldpresset kokosnøttolje. Raffinert kokosolje har tilsetningsstoffer og har gjennomgått prosesser som fjerner noen av de naturlige forbindelsene som gjør oljen så sunn for håret. Helsekostbutikker har ofte riktig type olje.

Slik påfører du oljen: Det finnes mange måter å bruke kokosnøttolje på. Disse anbefalingene har imidlertid utgangspunkt i artikkelforfatterens erfaringer. Det kan derfor være at mengden olje må tilpasses den enkeltes behov. Selv har jeg halvlangt hår, og har ofte tørt hår – spesielt etter dusjing. I et års tid har jeg brukt kokosnøttolje, og synes det fungerer veldig bra.

For best mulig resultat anbefaler jeg å påføre kokosnøttoljen etter dusjing, da håret er vått og oljen lettere å fordele. Motsatt har jeg dårlig erfaring med å påføre oljen i tørt hår. Tendensen da er at fordelingen er vanskelig, og at noen områder blir fettete. For min del er en halv teskje tilstrekkelig med olje. Denne smøres inn i hendene, og strykes inn i vått eller fuktig hår.

Det kan ta litt tid før man lærer seg å bruke oljen riktig, slik var det iallefall for meg. I starten ble jeg et par ganger på rad altfor fettete i håret, noe som tilsa at jeg brukte for mye. Min erfaring var at om oljelaget på hendene var tykt, så var det for mye. Husk at kokosnøttolje fint kan brukes på huden, og hvis man har tatt for mye kan man alltids bare smøre inn huden, før man bruker resten i håret.

Resultatet: Gjøres alt riktig har man tatt et langt steg vekk fra tørt, formløst og sprikete hår. Håret skal bli glansfullt, krøller vil bli tydeligere og håret vil føles mykere.

Kokosnøttolje mot tørt hår fungerer for mange, hvordan er det for deg? Legg gjerne igjen en kommentar.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853