Kollagen er svært viktig for helsa vår

Kollagen er viktig for helsen vår

Annonsørinnhold.

Vanligvis tenker vi på kollagen som et middel mot rynker, og som en oppskrift på en sunn og ren hud. I den russiske forskeren Sergiej Batieczkos bok, oppdager man imidlertid at kollagen er mye mer enn som så.

I boken kan man lese at kollagen finnes i store deler av kroppen vår: I hår, hud, de fleste indre organer, tannkjøtt, muskler, sener, leddbånd, blodårer, brusk og negler – og i nitti prosent av øyet.

Tilstanden til de fleste organene våre, immunforsvaret og selve livslengden, avhenger direkte av kollagenets kvalitet.

Kollagenet kan trygt kalles et ungdomsprotein.

Hva er naturlig kollagen ?

Det kommer i form av en gelé, laget av fiskekollagenmolekyler som binder vannmolekylene under hydreringsprosessen. Dette er en oppdagelse innen polsk biokjemi, og er det eneste «levende» proteinpreparatet på markedet (som beholder den triple helixkonformasjonen).

Fiskekollagenet i molekulæretappen gjenkjennes av at det er transdermalt – noe som er umulig i tilfeller av store molekyler i hydrolyserte kollagener, og med et nesten identisk strukturoppsett som kollagenet hos mennesker. Denne egenskapen avgjør dets biologisk aktivitet, men kun så lenge det blir sterilt oppbevart i en temperatur av maks 25 grader. Fiskeskjellene inneholder de samme aminosyrene som finnes hos mennesker.

Hvordan fungerer det?

Kollagenet i kroppen vår blir stadig fornyet og så lenge denne fornyelsen foregår knirkefritt, ser huden din ung og frisk ut. Kollagenet oppstår i produksjonscellene: Fibroblastene og kondrocytter, i en prosess som kalles kollagenogese.

Det naturlige kollagenet bekjemper ikke effektene av aldring, slik de fleste antialdringsprodukter gjør, men går rett på årsaken til at huden aldres i utgangspunktet – nemlig kollagenmangel. Spaltningsproduktene av trippelheliks på huden, det vil si spiraler og peptidkjeder, penetrerer overhuden og stimulerer følgelig fibroblaster til å produsere kollagen.

Effekter av 100 % naturlig, økologisk kollagen

 • Stimulerer fibroblaster og keratinocytter
 • Holder på vann under huden ved å danne et filter på hudens overflate
 • Gjør huden myk og elastisk
 • Glatter ut rynker
 • Gjør huden fuktig og smidig
 • Hjelper i de fleste tilfeller av akne og rosacea
 • Hjelper med mot celullitt og strekkmerker
 • Gjør underverker ved insektsbitt, små sår og skader, blåmerker og liggesår
 • Blir kvitt symptomene ved de fleste neglesykdommer
 • Fornyer og styrker håret
 • Stopper alopecia areata (dannelsen av hårløse hudflekker)
 • Er god å bruke som aftershave

Er tryggere valg?

Når det gjelder dette produktet er ingredienslisten kort og betryggende: Den inneholder faktisk bare fire stoffer som tilsammen danner det naturlige kollagenet, nemlig vann, proteiner, melkesyre og en fettsyre som stabiliserer produktet.

Andre typer ansiktskremer på markedet har derimot lange ingredienslister, med stoffer man som forbruker vet lite om. Ofte kan slike kremer inneholde flere titalls stoffer. I tillegg er disse stoffene ofte kunstige, og fremstilt i et laberatorium.

Fornøyde kunder

Colway har solgt flere millioner flasker av produktet de siste tretten årene – helt uten mediehjelp. Det er nemlig ved bruk av anbefaling fra fornøyde kunder at produktet har spredd seg videre til nye kunder. Fornøyde kunder betyr som regel at produktet virker slik det skal. I Norge er det mulig å få tak i produktene på nettsiden naturligkollagen.no.

. . .

Har du erfaring med kollagen? Legg gjerne igjen en kommentar, og fortell oss hva du synes.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853