Kvinner i røde klær oppfattes som kåtere

Er kvinner i røde klær mer villige til sex?

Ja, det høres muligens rart ut: At kvinner i rødt oppfattes som mer interesserte i sex enn andre, men ifølge en ny studie er dette faktisk sant.

Sosialpsykolog ved Rochester Universitetet, Adam Pazda, er en av forfatterne bak denne studien. Til Today.com sier han: «Fargen på en kvinnes skjorte [påvirker] hvordan menn og kvinner tenker om henne».

Tidligere studier har vist at menn oppfatter kvinner kledd i rødt som mer villige til sex enn andre, men denne gangen var Pazda interessert i om hvorvidt det også gjaldt kvinner.

Og studien viste at det stemte. Kvinner syntes altså at andre kvinner kledd i rødt virker mer villige til sex, og at de også virket å være mer villige til utroskap.

Men hvorfor er det slik? Pazda forklarer at fargen rød gir sensuelle assosiasjoner. I samfunnet representerer rødfargen kjærlighet og lyst. Det finnes også en biologisk grunn til dette, forklarer Pazda, nemlig at når kvinner blir kåte vil de også rødme.

Studien fortalte ikke noe om hvorvidt kvinner i rødt faktisk var mer villige til sex enn andre, snarere oppfattes de altså slik av andre.

Å kle seg i rødt kan være et godt tips til single damer der ute, som er ute etter litt oppmerksomhet.