Naturlig behandling mot hemoroider

Naturlig behandling mot hemoroider

Hemoroider kan være både plagsomt, samt for mange, veldig pinlig å prate om. Men man skal ikke behøve å bekymre seg for mye. Hemoroider er sjeldent farlig og det lar seg behandle. Også uten kirurgi og på en naturlig måte.

Det viktigste er vel først å fremst å forebygge. Unngå derfor å belaste lukkemuskelen alt for mye, har man hard avføring, endre litt på kostholdet.

Dersom man jobber i timesvis stående eller sittende i noenlunde samme stilling, eventuelt dersom man ofte gjør tunge løft, er man i faresonen.

Unngå å tilbringe timesvis på toalettet, dropp f.eks lesing. En annen ting du kan gjøre dersom du har en stillesittende jobb, er å bevege deg litt mer. I alle fall en gang i timen bør du reise deg, bevege litt på kroppen noen minutter, strekke deg litt osv.

Det er jo noe man ikke får gjort noe med og noe man enkelt kan gjøre endringer på. Et par av de viktiste faktorene er ens gener og eventuelt overvekt. Overvekt kan man jo gjøre noe med, mens genene vanskelig lar seg gjøre noe med. Men det kan uansett være smart å vite om en er i faresonen. Dessuten er gravide i faresonen.

Naturlig kur mot hemoroider?

Finnes det en naturlig kur mot hemoroider? En naturlig behandling? Vel. Det som er best er å spise en diett som er balansert og har tilstrekkelig med fiber. Samt god hygiene og selvsagt unngå forstoppelser.

Det finnes også enkelte populære urter og alternative kosttilskudd som kan brukes. Men det aller viktigste er altså å ha et variert kosthold. Noe som jo er helt naturlig.

Har man derimot først fått hemoroider, kan det å ta seg et varmt og godt bad lindre plagene for en stund. Dessuten, verdt å nevne. Ofte får man blødninger fra endetarmen av hemoroider, så ikke få panikk, men oppsøk lege. Blødninger kan også være symptomer på noe verre enn bare hemorroider.