Nyttige helsetips til sommeren

Helsetips til sommeren

Sommerferien er rett rundt hjørnet for mange av oss. For de fleste betyr dette mer tid utendørs. Vi har en herlig tid i vente, men noen sesongbetonte utfordringer følger med. I denne saken får du en oversikt over tidligere saker vi har skrevet, som er relatert til helsetips som er aktuelle om sommeren: Brennmaneter, fjerning av flis, mygg, valg av solkrem og fjerning av flått.

Brennmaneter: Badesesongen er snart i gang for fullt, og er man riktig uheldig treffer man på brennmaneten. Om uhellet først er ute, kan det være kjekt med noen tips mot brennmanet.

Flis: For mange er sommeren en høytid for fjerning av fliser. Gamle brygger, verander og hytter kan ha flisete treverk, med trebiter som kan kile seg langt inn i huden. Da kan det være kjekt med noen gode tips mot flis, om hvordan man fjerner den enkelt og skånsomt. Et eget avsnitt er dedikert til fjerning av flis på barn, som ofte har lavere smerteterskel enn voknse.

Mygg: Noen tåler myggstikk veldig bra, og opplever ikke kløe av myggstikk. Men for dem som er plaget av myggen, med intens kløe og hovne stikk, kunne det kanskje være kjekt med noen tips? Vi har tidligere skrevet om tips mot mygg og tips mot myggstikk.

Solkrem: Solkrem er viktig når solen steker. Det har imidlertid vist seg at noen solkremer muligens gjør mer skade enn nytte. Enkelte solkremer for barn inneholder nemlig hormonforstyrrende stoffer. Andre solkremer inneholder allergifremkallende stoffer, og atter andre inneholder stoffer i nanoform. Vær derfor nøye med hva slags solkrem du velger. Kanskje det kan være lurt å kjøpe solkrem på apoteket, hvor du i tillegg kan spørre etter trygge solkremer.

Skulle du ønske deg en sunn sommer holder det langt med bading, fjellturer og hagestell. Alle disse er forholdsvis enkle og rimelige tips til en sunnere sommer.

Flått: Det er også kjekt å vite hvordan man beskytter seg mot flått, og hvordan man bør fjerne en som har satt seg fast. Apotek 1 sine hjemmesider byr på gode råd mot flått.

Vet du om noen nyttige helsetips som er aktuelle på sommeren? Legg gjerne igjen en kommentar.