Prøver fra neseslimhinnen kan avsløre lungekreft

Ny test avslører lungekreft

Av alle kreftformer, er lungekreft det som tar livet av flest mennesker i Norge. En ny test gir nå håp om at sykdommen kan oppdages tidligere, og at dødelig utfall dermed kan unngås i mange tilfeller.

Det har aldri vært så mange tilfeller av lungekreft i Norge som i 2015. Hele 3035 personer fikk lungekreft. Kreftregisteret skriver at lungekreft er blant de enkleste kreftformene å forebygge. Årsaken er at 8 av 10 tilfeller skyldes bruk av tobakk.

Forskning.no skriver at det i 2015 døde 2095 personer av lungekreft. Hovedårsaken til dette? At diagnosen kommer for sent. Prøvene som kan avdekke lungekreft nå idag, er både dyre og omfattende.

Derfor er det gledelig at det nå meldes om at en ny type test er under utvikling. Håpet er at denne testen skal bli et rimeligere, enklere og mindre farlig alternativ enn testene man benytter seg av idag.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853