Røyking kan gi økt risiko for selvmord

Røyking koblet til selvmord

Helseeksperter har lenge visst at røykere statistisk sett er mer utsatt for selvmord enn andre. Man har trodd at dette skyldes at folk med psykiske lidelser, som for eksempel depresjon, er sannsynlige røykere. En ny studie fra USA viser at i stater der det har blitt innført reguleringer mot offentlig røyking, har selvmordstatistikken rast med hele femten prosent.

Til Nbcnews.com sier Richard Grucza, førsteamanuensis i psykiatri ved i St. Louis Washington University: «Vår analyse viste at hver dollar brukt til økning av tobakksavgifter var assosiert med 10 prosent nedgang i sannsynlighet for selvmord».

Han forteller også at restriksjoner for innendørs røyking også er assosiert med risikoreduksjon for selvmord. Grucza sier at dette også gjelder e-sigaretter, for det er nemlig virkestoffet nikotin som av avgjørende.

Han forklarer: «Som med alle andre avhengighetsskapende narkotika, begynner folk å bruke nikotin for å føle seg bra, men til slutt trenger de det for å føle seg normale. Og som med andre rusmidler kan kronisk bruk bidra til depresjon eller angst, noe som kan bidra til å forklare koblingen til selvmord».


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853