Slik unngår du irritert hud ved barbering

Unngå irritert hud ved barbering

Denne artikkelen er tilstendt. 

Sliter du med irritert hud når du barberer deg? Da finnes det heldigvis flere løsninger som kan få en slutt på dette problemet.

På tross av at stadig flere menn er opptatt av riktig barbering, så er det fortsatt mange som sliter med å få det til riktig. En av de problemene som oppstår er ofte at huden blir irritert etter barberingen. Dette er et uønsket resultat som det går an å unngå.

Hvordan skal man så løse problemene? Vi har satt sammen en liten guide med forslag til hva du selv kan gjøre for å redusere sjansen for hudirritasjon. Du vil kanskje bli overrasket over hvor enkelt det kan være å gjøre noe med et hudproblem.

Bruk varmt vann

Det er lett å tenke at vannets temperatur har lite å si, men dette aspektet er faktisk helt avgjørende for en god barbering. Når hårene i skjegget kommer i kontakt med varmt vann så blir de mykere enn ellers. Dette gjør at de blir enklere å kutte. Da blir det også minst mulig slitasje siden alt skjer mest mulig effektivt. Mindre slitasje betyr også lavere sjanse for irritert hud.

Barberkost for mer skånsom barbering

Når man skal barbere seg så er det viktig å ha utstyr for anledningen. For å få optimalt resultat så bør man gå til anskaffelse av en barberkost. Et eksempel på et godt alternativ er Svart Resin Barberkost fra Trendhim.no. Med en slik kost kan du løfte hårene under barbering. Dette fører til en mer skånsom barbering, og reduserer sjansen for hudirritasjon. En liten investering er ofte nok til å redusere sjansen for hudproblemer.

Barbere i riktig retning

For å forhindre hudirritasjon så anbefales det å barbere medhårs. I tillegg så kan man slippe unna inngrodde hår, og andre problemer som kan oppstå som følge av å ikke barbere medhårs. Dette er et enkelt råd som alle bør følge. Det krever ingen investering i ekstrautstyr eller noe mer innsats enn annen type barbering.

Unngå aftershave med alkohol

Etter barberingen så er det viktig at huden får en god behandling. Man bør skylle ansiktet med kaldt vann for å lukke porene i huden. For best mulig resultat bør man deretter benytte en aftershave som tilfører huden fuktighet.

En tabbe som mange gjør er å bruke en aftershave som inneholder alkohol. Dette vil føre til at huden tørker istedenfor å bli fuktigere. Om man har sensitiv hud så vil dette raskt gi utslag i form av at huden blir irritert. For å unngå dette bør man altså benytte en aftershave uten alkohol. Et godt forslag er å kjøpe Floïd Aftershave Balm fra Trendhim.no. Dette er alkoholfri aftershave som gir hud et godt utgangspunkt for velbehag etter barbering.

Det er en rekke ting man kan gjøre for å forhindre at huden blir irritert ved barbering. Sliter du med hudirritasjon når du barberer deg? Da bør du teste ut våre råd nå. Når du benytter deg av våre forslag til å gjøre endringer, så er sjansen stor for at situasjonen blir bedre. Forhåpentligvis er hudirritasjon ved barbering snart et tilbakelagt stadium!