Tannbleking: Gjenopprett ditt hvite smil

Tannbleking: Gjenopprett ditt hvite smil

Annonsørinnhold.

Tannbleking kan gjøre mye med misfargede tenner. Gule tenner er ikke særlig attraktivt, og kan være en kilde til dårligere selvbilde for mange. I denne saken ser vi nærmere på årsaker til misfarging av tenner, samt mulige løsninger.

Som du snart skal få lese kan det være ulike årsaker til gule tenner. Det er naturligvis mulig å forebygge misfarging, spesielt med grundig tannstell og avhold fra tobakksprodukter, men for mange er misfarging uungåelig. Gule tenner kan nemlig like gjerne komme med alderdom og jevnlig inntak av visse drikke- og matvarer.

Tannbleking er redningen for mange. Det er mulig å utføre tannbleking hjemme, men det finnes også produkter på markedet som kan gjøre tennene skinnende hvite igjen, som for eksempel iWhite tannbleking.

Hvorfor blir tennene misfarget?

Gule eller brunaktige tenner er lite attraktivt. Men hva skyldes det egentlig? Vel, det kan være flere årsaker til at man får misfargede tenner. Noen er så heldige at de er genetisk disponerte for en tykkere tannemalje. Andre derimot, må ta hensyn til en del faktorer.

Mat og drikke kan bidra til misfarging av tennene. Spesielt kaffe, brus, te og vin kan gi misfarging. Dette gjelder naturligvis over tid, ettersom tannemaljen gradvis vil bli redusert.

Fargesterke bær kan også gi misfarging, som for eksempel blåbær, bjørnebær og kirsebær. Det samme gjelder for øvrig juice og matvarer bestående av mye fargesterk frukt.

Tobakk er en åpenbar fare når det gjelder misfarging av tenner. Det gjelder både snus og tobakk.

Naturligvis vil også dårlig tannstell kunne gi gule tenner. Det samme vil alderdommen selv, for med tiden vil tannemaljen slites ned, noe som gjør at tennene vil se gule ut.

Gjenopprett ditt hvite smil med tannbleking

Som nevnt finnes det fantastiske produkter på markedet, som virkelig kan gjenopprette den skinnende hvite tannraden man en gang hadde.

iWhite Instant Teeth Whitening er et slikt produkt. Det er klinisk bevist at produktet virker, og resultatene vil som regel bli synlige i løpet av kort tid. I tillegg er behandlingen 100 % naturlig.

  • Kan gjøre tennene opptil åtte nyanser hvitere
  • Fjerner aktivt plakk, flekker og karies
  • Er skånsom mot sensitive tenner
  • Gir raske resultater
  • Det er også mulig, som vi nevnte innledningsvis, å utføre tannbleking hjemmefra.

Natron og sitronsaft: Natron, også kjent som natriumbikarbonat, kan fint brukes hjemmefra for å bleke tenner. Natron er naturlig alkalisk, slik at den vil bidra til å balansere pH-nivået i munnen. Dessuten har natron en mild slipende effekt. Sitron derimot fungerer som et naturlig blekemiddel.

Gjør slik: Bland et par teskjeer natron med sitronsaft, og rør til du har laget en krem. Tørk tennene med et papirhåndkle, før du påfører kremen på tannbørsten. La kremen virke i omtrent et minutt, før du skyller munnen med vann. Hvis du har tenkt å prøve dette, kan det anbefales å veksle litt: Bruk vann istedet for sitron noen dager, før du bytter tilbake igjen.

Natron finner du i bakepulver, som fint kan brukes i denne sammenhengen.

Kokosolje: Å bruke kokosolje som tannskyllemiddel høres kanskje merkelig ut, men det er faktisk et gammelt kjerringråd – også kjent som «oil pulling». Det høres muligens ikke så behagelig ut, men vil virkelig utgjøre en forskjell når det gjelder fargen på tennene dine. Laurinsyre, som finnes i oljen, kan nemlig kvitte seg med bakterier som finnes i plakk, og som bidrar til misfarging. Kokosolje skal også bidra til å styrke tannkjøttet, samt å holde ånden frisk.

Gjør slik: Før du pusser tennene om morgen, bør du ta en spiseskje med kokosolje. Skyll munnen i omtrent 10 til 15 minutter, før du skyller med vann, og til slutt pusser tennene.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853