Tips mot depresjon

Tips mot mindre depresjoner

Depresjoner er noe de fleste av oss kjenner til, i en eller annen form. Depresjon er en sykdom, og den er veldig vanlig. Men depresjoner kommer også i forskjellige alvorlighetsgrader.

Er det noen tips mot depresjoner? Noe som hjelper? Lindrer? Forhindrer og forebygger?

Absolutt. Det finnes en rekke tiltak man kan gjøre for å forhindre noen former for depresjon, uten å måtte ty til legebesøk eller lignende.

Når det er sagt, ved alvorlig depresjon, bør man selvsagt oppsøke lege. En depresjon er ikke noe man skal spøke med og kan være en svært alvorlig lidelse. I denne bloggposten skal vi fokusere litt på mildere depresjoner, om man kan si det på den måten.

Kjæledyr mot depresjon

Vurdér å gå til anskaffelse av et kjæledyr. Flere studier har vist at personer som eier kjæledyr, som hunder og katter for eksempel, lever et lykkeligere, sunnere og lengre liv. Et kjæledyr gir deg vennskap og betingelsesløs kjærlighet og er kanskje en av grunnene til at man lindrer stress og mindre depresjoner. Dessuten, med en hund får man jo også en daglig spasertur eller to.

Trening mot depresjon

Vi fortsetter der vi slapp fra forrige avsnitt: Trening, eller mosjon. Å trene regelmessig kan hjelpe mot depresjoner, det behøver ikke være hard trening, men lett mosjon kan være tilstrekkelig. For eksempel ved spaserturer eller lette joggeturer.

Få nok søvn!

Mangel på søvn er en av de viktigste årsakene til stress og angst, som er relatert til depresjoner.

Er søvn et problem for deg eller noen du kjenner, kan det være kjekt med noen tips. Vi har nemlig skrevet om tips for bedre søvnkvalitet tidligere.

Uansett, ta tak i depresjonen

Denne bloggposten er hva den er, bare en bloggpost. Sliter man med depresjon over lengre tid, eller om depresjonen er omfattende, vil det alltid lønne seg å gå til en profesjonell, fremfor å søke råd på nettet eller i blogger.

Noen nyttige lenker:
– nhi.no – Depresjon en oversikt
– Wikipedia – Depresjon


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853