Tips mot noen typiske sommerplager

Knott, mygg, brennesle, maneter, farlige solkremer og flis i huden: I denne saken får du mange tips mot typiske sommerplager.

Mygg som stikker en arm

Sommeren er en fantastisk tid, men med sol og varme følger også noen plager. Stikkende insekter, sviende maneter og pollenallergi er bare noen eksempler på dette.

Vi har tidligere skrevet en rekke saker som er relevant for denne årstiden, og tenkte det kunne være på sin plass med en slags oversikt.

Plagsomme insekter, dyr og planter

Myggstikk som klør og svir er noe herk. Vi har skrevet en sak kalt 10 tips mot mygg, hvor vi går nærmere inn på hvordan man kan unngå myggen. Samtidig har vi også skrevet en sak om hvordan man kan lindre myggstikk, kalt 10 tips mot myggstikk.

Knotten er også aktiv på denne årstiden, og til tider kan den være svært plagsom. Den kryper inn overalt og gir fra seg små, merkbare stikk. Les vår sak om tips mot knott, som handler om å unngå knotten.

I havet lurer også en krabat de fleste av oss ønsker å unngå, nemlig brennmanet. Les saken vår om tips mot brennmanet, som først og fremst handler om å lindre plagen om uhellet først er ute.

Om sommeren bugner det også over av brennesle enkelte steder. Ikke så veldig farlig, men temmelig irriterende. Barn, som gjerne har en lavere smerteterskel, vil ofte reagere med smerte og gråt i møte med denne planten. Da kan det være kjekt med noen lindrende tips mot brennesle.

Giftig solkrem og treflis i huden

Visste du at solkrem kan inneholde hormonforstyrrende og allergifremmende stoffer? Forbrukerrådet utførte en test av solkremer for noen år siden, og kun 13 av 47 solkremer ble godkjent. Det mest sjokkerende var imidlertid at solkremer for barn kom verst ut. Kjøp svanemerkede eller allergivennlige solkremer. På et apotek er de også behjelpelige med å finne produkter uten slike stoffer.

Sommeren tilbringes gjerne mye utendørs, og gjerne på en veranda eller terrasse. Kanskje man endelig har tatt seg tid til å pusse opp litt? Uansett, sommeren er en høytid for fliser. Vi har tidligere skrevet om hvordan man enklest mulig kan fjerne en flis. Det finnes flere metoder, også for dem som har behov for ekstra skånsomhet, som for eksempel et lite barn.

Tips og triks mot pollenallergi

Det er en del av oss som er skikkelig plaget av pollenallergi. Mange tror at medisiner er det eneste trikset i boka, men det stemmer ikke helt. Det finnes nemlig en del grep man kan gjøre i tillegg til medisinering. Derfor har vi skrevet en sak om tips mot pollenallergi. Pollenallergi er ikke et helt nytt fenomen. Før i tiden brukte man urter mot pollenallergi, og hvem vet – kanskje det faktisk funker?

En sunnere sommer?

Det er ikke alle som klarer å opprettholde sunne og gode vaner gjennom sommerferien. Vi har skrevet om noen nyttige helsetips i den forbindelse. Samtidig er det mange som er glade i skogtur – og det finnes det kanskje flere grunner til enn man skulle tro. En skogtur kan nemlig forebygge depresjon og styrke immunforsvaret.

Det hender jo også at man tar seg litt for mange øl- eller vinglass en sommerkveld. Da kan det være på sin plass med noen enkle tips mot fyllesyke.

Og sist, men ikke minst: Husk å lufte godt, nå som muligheten er her! Et dårlig inneklima er helseskadelig, og det skal ikke alltid så mye til. Å tørke klær inne kombinert med litt støv her og der gjør at muggsopp fort kan danne seg. La gjerne boligen få en solid gjennomlufting hver dag, ved åpne et vindu eller to i hver ende. Dette er ikke alltid like lett å få til på vinterstid, men på sommeren kan man gjerne ha et visst gjennomtrekk i boligen til enhver tid.