Tre tips til et litt sunnere påskeegg

Tips til et sunnere påskeegg

Påsken er like om hjørnet og mange gleder seg til hyttekos, skiturer og noe ekstra godt å kose seg med. For barna er påskeegget ofte et høydepunkt, men som regel er disse eggene stappfulle av usunt godteri.

I et samfunn der vi er ganske bevisste på kosthold og ernæring, kan det også være lurt å se på alternativer til godteriet som vanligvis brukes i påskeegg.

Ofte bruker man smågodt i eggene, og dette er jo gjerne rene sukkerbomber. I tillegg kan mange typer godteri inneholde kunstige tilsetningsstoffer – noe vi vet kan påvirke helsen negativt.

De enorme sukkermengdene er bekymringsverdig i seg selv. At barna skal få i seg så mye sukker i såpass ung alder er ikke optimalt. Her kommer noen superenkle råd om hvordan du kan gjøre påskeegget litt sunnere enn ellers. Alt får man kjøpt i dagligvarebutikken.

Nøtter

Har man et skikkelig påskeegg er det god plass til litt av hvert. Hva med å prøve noen makadamianøtter, cashewnøtter eller valnøtter? Disse nøttene er både sunne og gode alternativer til mye annet godteri. Det er mye protein og sunt fett i dem, som blant annet gir redusert risiko for diabetes og hjertesvikt. Likevel skal man ikke overspise nøtter – en håndfull om dagen er helt perfekt.

Mørk sjokolade

Ja, sjokolade er digg. Melkesjokolade inneholder imidlertid store mengder sukker og fett. Mørk sjokolade inneholder som regel mindre sukker og fett, og er dessuten proppfull av antioksidanter. Vær klar over at det finnes mange typer mørk sjokolade, og at ikke alle produktene på markedet er like gode alternativer til melkesjokolade. Les næringsdeklarasjonen for å avdekke innholdet av kakao, sukker og fett.

Tørket frukt

Joda, frukt inneholder også sukker. Man unngår imidlertid en haug av e-stoffer man vet lite om når man velger naturlig godteri fremfor kunstig smågodt. I tillegg unngår man jo også raffinert sukker, og får altså sukkeret i sin naturlige form. Tørket frukt av aprikos, mango, banan er superdigg!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853