Vask lekene til barna: Kan være smittekilder

Influensavirus trives på leker

Enten det er i barnehagen, på SFO, et venterom eller hjemme i lekekassen: Barn har tilgang på leker mange av stedene de ferdes, og samtidig deler de gjerne på dem. Nå har amerikanske forskere funnet ut at barn som deler leker, kan bli syke flere timer etter at et sykt barn var i rommet.

Det er spesielt influensa og influensalignende virus som trives på barneleker, og mer spesifikt myke plastleker, der viruset kan overleve på overflaten i flere timer. Når det gjelder slike virus skal det lite til før smitten går over fra et menneske til et annet, det holder faktisk bare med en liten dråpe spytt.

Videre fant forskerne ut at om luftfuktigheten er høy (minst 60 prosent) og romtemperaturen ligger på minst 22 grader, kan virus overleve i opptil et døgn på slike leker.

Forskerne anbefaler derfor at man desinfiserer leker og lignende smittekilder med jevne mellomrom.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/helsetms/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853